Angst laten verdwijnen, snel een Depressie oplossen, Emotionele achtbanen achter je laten, Woede neutraliseren?

Krijg snel meer grip op je emoties. Makkelijker gedaan dan gezegd! Wetenschappelijk onderzocht.

Het probleem met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is dat het gemakkelijker gedaan is dan gezegd. Met andere woorden: NLP correct uitleggen is een stuk lastiger dan NLP doen. Om die rede hier een korte uitleg over hoe je met NLP in je leven zoveel meer bereikt.

Tot voor kort konden wetenschappers alleen bewijzen dat het gebrek aan negativiteit gezond voor je is. De schadelijke effecten van stress, angst of een depressie zijn nagenoeg bekend. Het was alleen moeilijk om aan te tonen dat positiviteit ook echt voordelen biedt. Tot voor kort althans, want de afgelopen tijd is op zes verschillende gebieden wetenschappelijk aangetoond dat positivisme gezond is:

1. Het placebo-effect. Wanneer je een snoepje neemt en tegen jezelf zegt dat het ervoor zorgt dat je er beter van wordt, dan is er een groep mensen die daar daadwerkelijk van opknapt. Het is geen probleem als je weet dat het om het placebo-effect gaat, want het placebo-effect werkt net zo goed wanneer je weet dat het om een placebo gaat. Een groot aantal reguliere medicijnen werkt beter wanneer je ervan uitgaat dat de medicijnen bij jou op magische wijze veel beter werken dan je ervan zou mogen verwachten.

2. Positief denken. Of beter gezegd: zorgen dat je je goed voelt, mooie en inspirerende beelden in je hoofd haalt en positieve gedachten hebt. Niet alleen heb je geen schade door de stress van het vecht/vlucht reactiepatroon, maar je stimuleert er het rust en verteerpatroon mee dat veel gezonder is.

3. Meditatie. Met meditatie raak je in trance en die trance blijkt een enzym op te wekken dat de telomeres in onze cellen beschermt. Telomeres zijn een soort telraampjes die bijhouden wanneer een cel te oud is geworden en moet afsterven. Hoe langer het telraampje beschermd blijft, hoe jonger je blijft en hoe ouder je wordt.

4. Vertrouw mensen. Eenzaamheid is zeer schadelijk voor de gezondheid. Wanneer je met vertrouwen en liefde de juiste mensen tegemoet treedt dan voorkom je onnodige schade en trigger je allerlei processen die je gezonder maken. Kortom, kom meer onder de mensen.

5. Hypnose. Het brein is in staat om in hypnose op een bijzondere manier psycho-somatische problemen op te lossen. Het werkt niet bij iedereen, maar de groep bij wie het wel werkt is zo groot dat hypnose in steeds meer reguliere omgevingen ingezet wordt.

6. Weet waarvoor je leeft. Mensen die gedreven zijn en die een roeping in hun leven hebben, blijven langer gezond en leven ook langer. Dus, zorg dat je een plan voor je leven hebt.

Het kan aan mij liggen, maar wanneer ik over deze zes gebieden lees, dan komt het op mij toch erg over alsof het over NLP gaat. Elke keer dat ik met NLP een klinische depressie in korte tijd laat verdwijnen, zeggen de betrokken artsen, dat het om het placebo-effect gaat, of dat het toeval is? Positief denken staat centraal binnen NLP. De trance die je met hypnose bereikt, is praktisch dezelfde trance die je met meditatie krijgt. Door met NLP excellent te leren communiceren, ga je veel beter met andere mensen om (en al helemaal wanneer je dit combineert met de persoonlijkheidsleer van het Enneagram). Kortom, het is gezond en verstandig om aan NLP te doen.

Snel een beter gevoel, grip op je emoties, rust in je leven?

Voor meer informatie kijk op www.unchainyourbrain.nl of bel 06-28886657