ENKHUIZEN - Het orgel van de Westerkerk is nog lang niet klaar, maar uit het Bovenwerk komt al wel hele mooie muziek! Voor wie dat graag een keer zelf wil horen zijn er deze zomer mogelijkheden genoeg. Zondag 24 juli speelt de Spaanse organist Andrés Cea Galán.

De in 1965 in Spanje geboren Andrés Cea Galán is een specialist op het gebied van de oude muziek. Hij is niet alleen organist, maar laat zich ook veelvuldig horen op klavecimbel en clavichord. Na zijn studiejaren aan conservatoria in Spanje, Frankrijk en Zwitserland ontwikkelde hij zich snel tot expert op het gebied van de Spaanse orgelmuziek. Zijn grote kennis van zaken blijkt ondermeer uit belangrijke artikelen en waardevolle edities van tot voor kort onbekende orgelmuziek. Daarnaast deed hij ervaring op als orgelbouwer en fungeert hij regelmatig als orgeladviseur. Hij maakte een groot aantal CD-opnames.

Op het programma dat hij in de Westerkerk gaat spelen prijken niet uitsluitend Spaanse composities, maar ook koraalbewerkingen uit de Duitse barok.

Het programma van alle orgelconcerten en bespelingen deze zomer is hier te vinden: https://westerkerkenkhuizen.nl/orgelconcerten-zomer-2022/