ENKHUIZEN - De serie 'Zomeravond beiaardconcerten Enkhuizen 2017’ is op dinsdag 20 juni weer gestart met een bijzonder evenement: de jaarlijkse serie beiaardconcerten. De concerten worden georganiseerd in goede samenwerking tussen de Enkhuizer Klokkenspelvereniging, de stadsbeiaardier en het gemeentebestuur van Enkhuizen.

Openingsconcert

Op dinsdag 27 juni verzorgt stadsbeiaardier Frits Reynaert het openingsconcert op de Zuidertoren. Hij speelt diverse Nederlandse en Vlaamse beiaardcomposities, maar ook bekende filmmuziek.
Dinsdag 4 juli speelt de Russische gastbeiaardier Galina Elshaeva, naast werken van o.a. J.S. Bach en Rimsky-Korsakov, eveneens een aantal Vlaamse beiaardcomposities.

Agenda Carillon Zuidertoren of Drommedaris

In de zomer van 2017 worden op de dinsdagavonden van 20.00 uur tot 21.00 uur concerten gegeven op de Zuidertoren of Drommedaris door gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland:

  •   4 juli          Zuidertoren            Galina Elshaeva (Rusland)
  • 11 juli           Zuidertoren            Frank Deleu (België)
  • 18 juli           Zuidertoren            Margareth Pan (U.S.A.)
  • 25 juli           Zuidertoren            Liesbeth Janssens (België)
  •   1 aug         Zuidertoren            Julie Zhu (U.S.A.)
  •   8 aug         Drommedaris        Kenneth Theunissen en Martien van der Knijff  - Carillon & Piano
  • 15 aug         Zuidertoren            Malgosia Fiebig
  • 22 aug         Zuidertoren            Janno den Engelsman

Openstelling speeltrommel en klavierzolder

Op zaterdag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur is de openstelling van de speeltrommel en klavierzolder in de Drommedaris. Tussen 16.00 tot 17.00 uur kunt u een demonstratie van de carillonbespeling bijwonen.

Luisterplaats

De concerten kunnen uitstekend worden beluisterd rond de Zuidertoren en op het Zuiderkerkhof (ingang is aan de zuidkant van de kerk). De gemeente draagt zorg voor stoelen, de Enkhuizer Klokkenspel Vereniging voor de overkapping. De Drommedaris-concerten kunnen worden beluisterd vanaf het ‘Landje van Top’.

De toegang is gratis.

Programmaboekje

Programmaboekjes worden rondom de toren uitgedeeld door de Enkhuizer Klokkenspel Vereniging. Kijk voor het uitgebreide programmaboekje op: enkhuizerklokkenspelvereniging.nl/agenda