ENKHUIZEN - Al enkele jaren staat Whiplash Metal Meeting hoog op de agenda bij menig hardrock en metal liefhebber in Nederland. Het evenement vindt meerdere keren per jaar plaats in poppodium Cayen en wordt steevast druk bezocht door hardrock en metal fanaten uit Enkhuizen en omstreken. Op zaterdag 9 juni staan de Purmer metalbands Degenerate en Cacatory op de line-up van de Whiplash Metal Meeting.

Degenerate bracht vorig jaar een eerste demo uit en deze werd door zowel nationale als internationale vakpers zeer positief ontvangen. Degenerate wordt door hen vergeleken met gerenommeerde bands zoals Metallica, Testament, Sepultura en Children of Bodom. De muziek van Degenerate valt in de smaak bij liefhebbers van Scandinavische en melodieuze metal.

Vanaf begin 2018 oefent Degenerate met een nieuwe line-up. De lead gitarist en bassist maakten plaats voor meer ervaren muzikanten. De complexiteit van de muziek nam toe en inmiddels heeft de band nieuwe songs toegevoegd aan het repertoire. De groep staat te popelen om de nieuwe nummers voor het eerst ten gehore te brengen in Cayen. De bezoekers van Cayen kunnen hun borst natmaken voor een avond vol spetterende gitaarsolo’s, melancholische leadpartijen en retestrakke drums.

Tickets voor de Whiplash Metal Meeting op 9 juni in Cayen zijn aan de deur verkrijgbaar voor slechts 4 euro.