ENKHUIZEN – Bent u geïnteresseerd in het leven van de vissersvrouwen, de meiden van de kade en de zeelui? Kom dan op zondagmiddag 4 maart om 14:30 uur naar de Drom in Enkhuizen. Daar spelen en zingen zij, Dulle Griet, met Ôos Peer en zijn accordeon, Ôos Nina, met vele skarrels en met haar dirigeerstokje.

Dulle Griet is een club vrouwen, viswijven, die zingen en praten over lief en leed. Wekelijks ontmoeten zij elkaar op de markt. Daar komen de wijven aanlopen, hun klompen kletteren op de maat van de muziek. De Grieten nemen u mee langs vele havensteden en steken regelmatig op om een gelagje te drinken.

Bijna lente, je ruikt en proeft het al. Zij, Grieten, hebben de grote schoonmaak achter de rug. De huizen ruiken weer appeltjesfris en zijn ontdaan van alle oneffenheidjes. Zij barsten daardoor nog van de energie en willen u uitnodigen voor een gezellige middag in De Drom.

De Grieten nemen u mee langs vele havensteden en steken regelmatig op om een gelagje te drinken. Zij vertellen verhalen over hun belevenissen met man en kind of andere ondeugden.

Entree: € 5,00
Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nl – info@drom.nl – 0228-312076