GROOTEBROEK - Een op de vijf mensen, boven de vijftig, heeft klachten van geheugenverlies. Bij mensen boven de tachtig heeft zelfs één op de twee personen klachten. Zo wordt het geheugen trager en kunt u op latere leeftijd minder onthouden. Uit onderzoek is gebleken dat u mentaal langer fit blijft door regelmatig uw geheugen te trainen. Daarom heeft Omring De Geheugentraining ontwikkeld. Deze cursus start 24 april in Grootebroek.

Onderzoek wijst uit dat geheugentraining helpt
Uit onderzoek is gebleken dat ouderen die hun hersenen trainen, vijf jaar later nog minder problemen ervaren met het uitvoeren van alledaagse taken. Het trainen van de hersenen heeft ook een positief effect op het cognitief functioneren. U heeft dus zelf grote invloed op uw geheugen. De geheugentraining van Omring is erop gericht om de hersenen te trainen. Tijdens vijf bijeenkomsten gaat u samen met een docent aan de slag met verschillende geheugentechnieken, opdrachten en oefeningen. Ook krijgt u uitleg over de werking van het brein. Gericht trainen heeft een heel goed effect tussen het 55e en 70e levensjaar. Als u uw hersens niet gebruikt, gaan ze helaas achteruit.

Data en locatie
De geheugentraining van Omring start op dinsdag 24 april in Rigtershof te Grootebroek. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur en kost € 65 voor Omringpashouders en € 85 zonder Omringpas. U kunt zich aanmelden via www.omringpas.nl of bel 088- 206 79 99. U kunt zich tot uiterlijk 19 april opgeven.

Bent u verzekerd bij Univé of Zilveren Kruis
Univé en Zilveren Kruis vergoeden deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Bij Univé dient u aanvullend verzekerd te zijn via de Thuiszorgpolis. De Omring Geheugentraining kost u in dit geval niets.