ENKHUIZEN - MEC de Witte schuur organiseert tijdens de waterweken van Enkhuizen op donderdag 26 juli voor kinderen en (groot)ouders de watersafari.

Ze gaan op safari in het schootsveld om met schepnetten en emmers wilde (water)diertjes te ontdekken. Wat vangen ze? Misschien een waterschorpioen of een roofkever? Hoe bewegen ze, wat eten ze en zijn het er veel? Ook waterplanten zijn een onderzoek waard. Wist je dat er echte vleesetende plant in de sloten van Enkhuizen zitten? Vandaag is er een goede kans om blaasjeskruid te vinden. Op het menu van deze plant staan kleine waterdiertjes! Hij vangt ze in zijn blaasjes. Je kunt dit allemaal zelf ontdekken en ervaren.

De locatie is het Schootsveld. Verzamelpunt is Dreef/fietspad Wethouder Visserpad. We beginnen om 13.30 en stoppen om 15.30. Kinderen jonger dan 8 jaar komen met begeleiding. De kosten voor deelname zijn €4 per kind (bij slecht weer bellen naar 0228-320 310)

Om teleurstelling te voorkomen is het gewenst om je vooraf aan te melden want vol=vol. Zie voor informatie www.mec-dewitteschuur.nl/zomer-slootjessafari Graag tot ziens in MEC de Witte Schuur, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen info@mec-dewitteschuur.nl of via 0228-320310