HOORN - Ook dit jaar is het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens weer te beleven in het Westfries Museum.

De Hoornse regisseur en acteur Frederik de Groot kruipt voor de negende keer met hart en ziel in de huid van aartsvrek Scrooge. Hij wordt begeleid door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Hans Bakker. De voorstellingen zijn te boeken van zaterdag 16 december tot en met Tweede Kerstdag.

Acteur en regisseur Frederik de Groot speelt op onnavolgbare wijze de rol van grootste vrek aller tijden, Ebenezer Scrooge, hoofdpersoon in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens.

Een verhaal dat start op Kerstavond, als Ebenezer Scrooge bezoek krijgt van drie geesten. Ze houden hem een spiegel voor. Zal dit hem tot inkeer brengen?

De Groot maakte een bijzondere bewerking van het verhaal, waarin hij zelf alle rollen voor zijn rekening neemt. Hij wordt ondersteund door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Hans Bakker, die met hun prachtige spel een dimensie toevoegen aan het stuk.

Intiem en sfeerrijk

Scrooge wordt gespeeld in de indrukwekkende Schutterijzaal van het Westfries Museum, waar slechts 50 zitplaatsen zijn. Dit geeft de voorstelling een sfeerrijk en intiem karakter. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De entree is € 15. Het entreebewijs geeft tevens toegang tot de rest van het sfeervol aangeklede museum.

Reserveren

Reserveer uw plaats(en) voor een van de 10 voorstellingen op 16, 17, 23, 24 en 26 december. Er zijn voorstellingen om 13.30 uur en/of 15.30 uur. U kunt dit doen op www.wfm.nl/scrooge.