ENKHUIZEN - Project Geestdrift presenteert op 25 oktober, in samenwerking met Karavaan, ‘Schoppenvrouw’, een vertelconcert van Ekaterina Levental en regisseur Chris Koolmees in de Doopsgezinde kerk in Enkhuizen.

In Schoppenvrouw vertelt performer, mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental het verhaal van haar oma en vier vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en en Dora Gorohovskaya. Vijf Iconen, vijf thema’s, vijf clichés en vijf herkenbare vrouwen.

Schoppenvrouw toont de kracht van deze legendarische vrouwen, die zich vrijvochten van hun lot. En met succes. Maar het succes werd een legende die hen – opnieuw – gevangen hield. Schoppenvrouw laat het gevecht tussen mens en legende zien, en hoe deze krachtige vrouwen dàt gevecht verloren. Ekaterina speelt en zingt in deze aangrijpende performance, begeleid door prachtige muziek.

Schoppenvrouw is deel drie van een autobiografisch drieluik van Ekaterina Levental: De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. De eerste twee delen waren al eerder te zien in de serie voorstellingen van Project Geestdrift.

Project Geestdrift is een initiatief om door middel van inspirerende voorstellingen bezoekers kennis te laten maken met de mooie Doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord. Project Geestdrift werkt hierin samen met Karavaan, bekend van haar geëngageerde locatietheater. Elke voorstelling wordt gecombineerd met een contextprogramma, waarin ontmoeting, inspiratie en verdieping centraal staan.

Kaarten kosten € 7,50 en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur.