ENKHUIZEN - Op zaterdag 7 oktober vindt er weer een groot Koopkorenfestival plaats in het historische winkelhart van Enkhuizen. Maar liefst 23 koren zullen dan van zich laten horen; zanggroepen uit de regio West-Friesland en van ver daar buiten.


Er is weer een gevarieerd aanbod van koormuziek geprogrammeerd, van podiumvullend popgezelschap tot klein intiem a capella ensemble. Van minizangertjes in het kinderkoor tot rijk gerijpte straatentertainers.

Om 10.30 uur wordt het festival in de Westerkerk geopend door de woeste rockzangers van Let’s Rock uit Wijdewormer. Daarna volgt er een zangestafette in de Westerkerk, de Zuiderkerk en op drie buitenplekken in de Westerstraat. De locaties met optredens zijn herkenbaar aan een rode Koopkoren-vlag.

Volgens traditie wordt het festival om 17.00 uur afgesloten in de Westerkerk. Dat doen we zingend met alle koren én het publiek onder leiding van dirigente Ria van Bijnen. In een goed gevulde kerk klinkt dat als een klok!

Het programma is in een flyer in beeld gebracht. Deze is tijdens het festival beschikbaar in de Westerkerk en in de Zuiderkerk. Vooraf kunt u op de website (www.koopkorenfestival.nl) alvast alle actuele informatie lezen over de koren en het festival.

De organisatie hoopt op een fantastische dag met veel publiek!