STEDE BROEC - Wil jouw kind leren beter voor zichzelf op te komen? Kan het meer zelfvertrouwen gebruiken? Dan is de Rots en Watertraining van Welzijn Stede Broec misschien een uitkomst. De training is bedoeld voor jongens en meisjes woonachtig in Stede Broec uit groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen en aan hun sociale vaardigheden willen werken.

Een weg in verbondenheid
Als je grenzen leert stellen zorgt dat voor een veilig gevoel. Als je sociaal vaardig bent bouw je makkelijker contacten op. Als je bewust bent van je gevoelens en wensen neem je makkelijker beslissingen. Je leert je eigen weg te gaan.

Het Rots en Water programma van Welzijn Stede Broec is een wetenschappelijk effectief bewezen methode. Het doel van de training is de zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve- en sociale vaardigheden van kinderen te verbeteren.

Hoe is de training opgebouwd?
Aan de hand van verschillende fysieke, mentale en sociale oefeningen worden de kinderen zich bewust van het feit dat zij steeds weer een keuze kunnen maken tussen een ’harde rotsopstelling’ en een ’zachte wateropstelling’ of een mengeling daarvan. Actie wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken.

Wat leert het kind tijdens de training?

  • Voor zichzelf opkomen, zichtbaarder en assertiever te zijn
  • meer zelfvertrouwen te hebben, ontwikkeld sociale vaardigheden en voelt zich veiliger.
  • steviger in zijn schoenen te staan, oogcontact te maken en grenzen te stellen.
  • meer samen te spelen, te focussen en kan zich zekerder leren voelen.
  • beter om te gaan met pestgedrag.

Aanmelden
Aanmelden voor deze training kan bij Welzijn Stede Broec. U kunt uw kind inschrijven door te mailen naar frontoffice@welzijnstedebroec.nl onder vermelding van naam, leeftijd, woonplaats van het kind, naam basisschool en contactgegevens ouder(s). Wij nemen vervolgens contact met u op. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en vindt plaats van 16.00 – 17.00 uur. De eerstvolgende training is gepland in de week van 5 maart 2018. We vragen een eigen bijdrage van 15 euro per kind. Kijk voor meer informatie op www.welzijnstedebroec.nl/rots-water-training.