VENHUIZEN - Na het succes van vorig jaar heeft het vernieuwde organisatiecomité besloten een tweetal nieuwe onderdelen toe te voegen aan het programma.

Het programma zal bestaan uit een drietal wielerkoersen en een Dikke Banden Race voor de jeugd. Daarnaast hebben wij nog een muziekprogramma samengesteld en is er weer een jaarmarkt.

Het doel is gelijk aan vorig jaar: Sport, gezelligheid en mooi weer in en om ’t Ken-Net/Twijver in Venhuizen.

Het evenement vindt plaats op zondag 8 juli.

De indeling voor de wielerwedstrijden geschiedt op basis van de deskundige blik van onze wielersport experts en heeft als globale indeling een verwachte gemiddelde snelheid per klasse. Er is een extra wedstrijd toegevoegd aan het evenement. In totaal rijden er drie groepen.

Inschrijving staat vrij voor iedereen, hierbij richten wij ons met name op B-amateurs, junioren, marathonschaatsers, Pedaleurs, plaatselijke licentiehouders, liefhebbers (oud renners) met wedstrijdervaring en natuurlijk dorpsgenoten die als geoefende fietser graag aan ons mooie evenement willen deelnemen.

Dikke Banden Race
Het is voor de jeugd mogelijk om zich in te schrijven voor de Decathlon Dikke Banden Race. Jongens en meisjes in de leeftijdsgroepen 7/8, 9/10 en 11/12 jaar kunnen zich aanmelden via de website www.rondjevenhuizen.nl. Tevens komen er op de basisscholen in Venhuizen en Wijdenes inschrijflijsten te hangen. Inschrijven op de dag zelf is uiteraard ook mogelijk, de inschrijving bevindt zich nabij de start op het Twijver.

Deze wedstrijden zullen worden gereden op gewone fietsen (dus geen racefiets)! Tijdens de Dikke Banden Race zullen er optredens zijn van DJ Jinne en een dansdemonstratie van team So Impressive.

Sponsoren
Ons evenement wordt medemogelijk gemaakt door diverse sponsors, waarvoor onze hartelijke dank. Hoofdsponsors van het evenement zijn Eetcafé ’t Ken-Net en Groeier! Daarnaast verbinden Timmerbedrijf De Groot en 3D Robot Printing hun naam een van de wielerkoersen.
Vanaf € 25,- kunt u al sponsor zijn van dit mooie evenement. Kijk voor meer informatie en een overzicht van als onze sponsors op onze website. (www.rondjevenhuizen.nl)

Programma
11.00 uur: de 9e editie van de jaarmarkt
11.00 uur: start Dikke Banden Race
13.00 uur: kinderprogramma
13.00 uur: wielerronde

Het muziekprogramma is ook rond. We hebben optredens van de band Click, de Daltons en de Loek a like Neil Diamond. Neil zal rond 15.00 uur een fraai optreden verzorgen op het terras van Eetcafé 't Ken-Net.

Houdt de website in de gaten voor verdere informatie over dit evenement. www.rondjevenhuizen.nl