ENKHUIZEN - In samenwerking met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen organiseert Rederij het IJ met Hemelvaart een boottocht van Amsterdam naar Enkhuizen als pilot. Deze zomervakantie vaart de Stortemelk van Rederij het IJ namelijk negen keer van Amsterdam naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en terug.

Met Hemelvaart kunnen mensen bij Steiger 14, achter Amsterdam C.S, opstappen aan boord van het schip de Stortemelk, die om 10.00u vertrekt. Na een 4 uur durende MiniCruise over het Markermeer, de voormalige Zuiderzee, langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus, Paard van Marken en het Naviduct komt het schip rond 14.00u aan bij de steiger van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In dit bijzondere openluchtmuseum met prachte oude huisjes, winkeltjes en straatjes hebben mensen 3 uur de tijd om te ontdekken hoe mensen vroeger rond de Zuiderzee woonden. Daarna kunnen de mensen het mooie havenstadje Enkhuizen bezoeken en ergens een lekker hapje eten of met de trein terug naar huis.

Rederij het IJ organiseert sinds 2016 in de zomervakantie MiniCruises naar culturele bestemmingen. Voor dit jaar is er een samenwerking aangegaan met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Waarom? “Dat is simpel”, zegt Rob Aarnoudse, eigenaar van Rederij het IJ. “We willen mensen graag naar een mooie bestemming aan het Markermeer brengen. Het Zuiderzeemuseum heeft een prachtig buiten en binnen museum dat zowel voor jong als oud hartstikke leuk is. Daarnaast vertelt het museum ook nog eens over de historie van de Zuiderzee dat nu het Markermeer is, waar wij over heen varen. Een ideale bestemming dus!”. Voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is het een mooie aanvulling op de bootverbindingen die ze vanuit Stavoren en Urk al hebben. “We hebben al langer de wens om vanuit Amsterdam een bootverbinding op te zetten en mensen vanuit die regio naar ons mooie museum te brengen. We zijn daarom ook erg blij met deze pilot” zegt Marcel Grim, sales-manager van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

De boottocht wordt georganiseerd op het schip de Stortemelk, de voormalige veerboot van de EVT (Eigen Veerdienst Terschelling) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip is omgebouwd tot een stoer, klassiek schip met twee buitendekken waaronder een groot panoramadek. Ook bij minder weer valt er vanuit de gezellige salons genoeg te zien en zijn er spelletjes aanwezig voor de kinderen.

De kosten voor de boottocht inclusief entree tot het Zuiderzeemuseum zijn € 32,50 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 17,50. Museumjaarkaarthouders en Bankgiro Loterij VIP-kaarthouders betalen €19,50. Kaarten zijn online te koop via www.rederijhetij.nl/minicruises. Contact met Rederij het IJ kan via info@rederijhetij.nl of 020 – 341 73 96.