VENHUIZEN - Op zaterdagmiddag 17 maart 2018 15.30 uur speelt het jonge geweldige talent Steven Knieriem op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. De organist speelt een verrassend gevarieerd programma.

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Vanaf zijn 9e heeft hij orgelles van Jos Vogel aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes. In 2017 werd hij één van de organisten van de Sionkerk te Goes en werd daarmee bespeler van het drieklaviers Flentrop-orgel. Hij heeft orgelconcerten gegeven in kerken in Nederland met beroemde orgels. Hij trad onder meer op in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, de Bovenkerk in Kampen en op het orgel van de Oude Kerk te Delft. In 2017 won Steven de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem (categorie 13 t/m 16 jaar). Ter voorbereiding op de diverse rondes van dit orgelconcours heeft hij lessen genomen bij Ben van Oosten.

Sinds september 2017 heeft hij pianoles van Rien Balkenende aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes. Ook behoort hij tot de talentenopleiding van de Zeeuwse Muziekschool. Zijn repertoire bestaat uit alle stijlperioden, met een speciale voorkeur naar de muziek van Johann Sebastian Bach en de Frans symfonische orgelliteratuur. Als beginnend componist schrijft Steven werken voor orgel.

De orgelcommissie in Venhuizen wil het publiek graag kennis laten maken met dit aanstormend talent. Het concert begint om 15.30 uur, de toegang is € 10-; kinderen € 5. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie orgel.venhuizen@gmail.com - www.zingenenzo.com