ANDIJK - Op vrijdag 3 november 2017 geven twee topmusici vanaf 20.00 uur een klinkend concert in de Gereformeerde kerk aan de Middenweg te Andijk: de internationaal bekende fluitiste Marjolein de Wit en de van o.a. tv bekende organist Martin Zonnenberg.

Martin ZONNENBERG (1958) had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren.

Hij behaalde de diploma’s Koordirectie (Den Haag) en Schoolmuziek (Len­nards Instituut, Den Bosch). Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Hervormde kerk te Sliedrecht. Hij is dirigent van het Chr. Slie­drechts Man­nen­koor ‘Ichthus’, het Kleinkoor 'Concertino' en de projectkoren 'Groot Reformatiekoor' en 'Groot Klassiek Koor'.

Verder is hij samensteller en arrangeur van het bekende tv-programma 'Nederland Zingt'.

Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Israël, Canada en Amerika.

Als componist is hij bekend door z'n instrumen­tale arrangementen en talloze composi­ties voor koor, orgel, orkest etc. Zie ook www.martinzonnenberg.nl

Marjolein de Wit begon al op jonge leeftijd aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, bekend als solofluitist van onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Brabants Orkest. Al na enkele jaren werd Marjolein aangenomen als eerste fluitist bij het Rotterdams Jeugd Kamerorkest. Met dit orkest gaf zij veel concerten in binnen- en buitenland en trad zij ook enkele malen solistisch op. In deze tijd won zij ook diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen.
Van 1989 tot 1994 studeerde zij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Delnoye. Hier studeerde zij cum laude af; haar eindexamen werd op de radio uitgezonden. Zij volgde masterclasses bij onder meer Emily Beynon, Juliëtte Hurel, Mirjam Nastasi, Davide Formisano, Peter Lukas Graf en Matthias Ziegler. Marjolein concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op tv te zien. Daarnaast heeft zij meerdere solo-cd’s op haar naam staan. Momenteel is Marjolein de Wit verbonden aan fluitkwartet ‘DWARS’ en aan het Animato - Ensemble. Ook geeft zij recitals met haar vaste pianist Jelger Blanken. Marjolein de Wit heeft een uitgebreide lespraktijk, uiteenlopend van beginners tot aankomende conservatoriumstudenten. Ook geeft zij regelmatig workshops en masterclasses.
Naast haar prachtige zilveren Muramatsu-fluit met Lafin-kopstuk (met 18 k gouden lipplaat) bespeelt Marjolein de Wit ook een houten Max Mönnich-fluit, een Kingma alt-dwarsfluit, Ormiston tinwhistles, low whistles, blokfluiten en andere fluiten. www.marjoleindewit.com

De samenwerking tussen Martin en Marjolein bestaat al sinds decennia.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10 - kinderen t/m 11 jaar € 5. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar vanaf 19.30 uur. Verdere informatie: www.zingenenzo.com