ENKHUIZEN – Op zaterdag 5 mei om 14:00 uur wordt de expositie van Isa Winkelaar (Holzhausen) geopend in de Drommedaris in Enkhuizen. Isa is geboren op 30 mei 2001 in Hoorn en woonde de eerst vier jaar van haar leven in Enkhuizen, waarna ze met haar ouders naar Amsterdam verhuisde.

Al van jongs af aan tekent ze graag en geeft ze haar fantasie vorm met verf, potlood en papier. Aan het einde van de lagereschooltijd ontdekt Isa de computer en verdiept zich in digital art en animated gifs. Op dit moment zit Isa in het vierde jaar van het grafisch middelbaar onderwijs, op het MA in Amsterdam. Ze hoopt dat dit een opmaat is naar de kunstacademie.

Het creatief bezig zijn is voor Isa van wezenlijk belang. Het creëren maakt haar blij en zij doet liever niks liever dan dat. Het is heel belangrijk voor Isa om haar fantasie te kunnen uiten. Er gebeurt veel in haar hoofd en dat heeft de ruimte nodig. Sinds kort gebruikt Isa ook gitaarspel en zang in haar creaties die daardoor rijker worden. Isa schrijft liedjes en gedichten die ze vervolgens gebruikt als muzikale begeleiding van haar animaties en digitale kunstwerken. U bent van harte welkom om haar creaties te komen bewonderen.