HOORN - Donderdag 30 mei wordt voor de eerste keer het sympathieke Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival georganiseerd met op maar liefst drie podia, een programmering met een mix aan top artiesten zoals Hans Dulfer, Jerôme Hol, Anne Chris en Efraïm Trujillo met o.a. het Amsterdam Funk Orchestra, maar ook het Reverend Moses & The Soul Disciples, met muzikanten uit de directe omgeving van Hoorn. Het prachtige monumentale Huis Verloren zal bijdragen aan een geweldige sfeer in het kloppend hart van Hoorn. De poort van het even zo gezellige terras gaat om 16.00 uur open.

In 2017 is Sabine Jonker alias Jonkvrouw begonnen met het verzorgen van concerten uit het genre van jazz en geïmproviseerde muziek. Het begon allemaal met het Trio Of Liberty uit New York waarvan zij de boeker is. 'Op zoek naar podia kwam ik in contact met Christiaan Mulder, uitbater van het Huis Verloren. De aandacht voor de Jazz lag op een laag pitje in Hoorn. Een groot netwerk en enthousiasme deden de rest; het podium Hot House Hoorn, Lost into Jazz was geboren. Elke tweede donderdag van de maand wordt er sindsdien een concert verzorgd, uitgezonderd de zomermaanden, dan gaan mensen naar buiten en is het tijd voor de festivals. Vandaar dat wij dit seizoen ook feestelijk afsluiten op Hemelvaartsdag, de bezoeker kan zowel binnen als buiten naar muziek luisteren, onder genot van een drankje op het terras. Tevens kunt u ter plekke genieten van een vers bereide grill specialiteit, verzorgd door ons culinaire team.

Bechstein vleugel
Voor de entree van 25 euro biedt het Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival een sympathiek programma aan; op het terraspodium zijn er een aantal akoestische sessies te beluisteren. Het swingende 19-koppige Amsterdam Funk Orchestra o.l.v. dirigent Efraïm Trujillo zal de eerste act zijn op het hoofdpodium. De voorkamer van het Huis Verloren krijgt de podiumnaam 'Huiskamer' waar pianist en componist Tico Pierhagen samen met saxofonist Efraïm Trujillo 'Aguabajo' ten gehore zal brengen. Christiaans Mulder's trots, de Bechstein vleugel die hij zelf heeft gerestaureerd, zal speciaal voor dit festival naar het Huis Verloren worden verhuisd. Later op de avond zal zangeres Anne Chris haar kersverse album 'Flowing Freely' presenteren onder begeleiding van pianist Daan Herweg.

Bij de Reverend Moses & The Soul Disciples, bestaand uit hammond organist Elvis Sergo, Stuart Jenkins en Erik van der Weijden op saxofoon, trompettist Jan Doedens en gitarist Ton Mulder, allen afkomstig uit de omgeving van Hoorn, zal het heel moeilijk zijn om stil te blijven staan.

De absolute headliner van het festival: Dulfer JazZ featuring Jerôme Hol. Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends maar blijft altijd jazzmuzikant in hart en nieren. Hij brengt mee o.a. gitarist Jerôme Hol die afkomstig is uit Hoorn en wel wordt vergeleken met een kruising tussen Jimi Hendrix en John Coltrane en wiens eigen geluid zich ontwikkelde tot een ferme heavy rocksound en samen komt met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz. Samen met drum kanon Gijs Dijkhuizen en bassist Erik Barkman vormt deze top act de afsluiter van een memorabele Hemelvaart tijdens het eerste Hot House Hoorn, Lost into Festival. Let(u)s party!

Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival
Huis Verloren, Hoorn
Donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag
Aanvang 16.00 uur
Einde festival 23.59


Kaarten via de website www.huisverloren.nl
Ook via http://bit.ly/2EpbOGa
BLIND EARLY BIRDS €17,50 (uitverkocht)
EARLY BIRDS €20 (uitverkocht)
FINAL tickets €25