ENKHUIZEN - Het Noord-Hollands Harmonie Orkest (NHHO) is een project orkest voor de ervaren muzikant. In een aantal repetities wordt door dit orkest een groots nieuwjaarsconcert voorbereid welke op zaterdag 13 januari zal worden opgevoerd in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Deze muzikanten komen samen omdat ze graag uitgedaagd worden, het programma voor dit concert is daarmee ook echt wel uitdagend te noemen.


De bezoeker wordt getrakteerd op echte nieuwjaarsklassiekers, daarnaast komen ook een aantal prachtige orkestrale muziekwerken langs. Het harmonie orkest bestaat uit 50 muzikanten waarmee elke sectie goed is vertegenwoordigd en de muziekstukken prachtig worden gespeeld. Trakteer uzelf op een avondje heerlijk genieten en breng nog een beetje van die december feestmaand mee naar januari.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Thomas Eveleens:
Thomas: “Het NHHO is een geweldig projectorkest om voor te mogen staan en is compleet anders dan mijn vier andere (vaste) orkesten. Het ongeveer 50 muzikanten tellende orkest is bedoeld om de hoog niveau spelende muzikanten uit onze provincie samen te brengen. Het is voor mij als dirigent fijn om met gedreven muzikanten te werken. Het werken met een projectorkest geeft ook uitdagingen, want deze muzikanten moeten in korte tijd één “team” vormen.
We zijn nog bezig om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten, maar ik ben er van overtuigd dat het publiek op 13 januari van prachtige muziek gaat genieten. We hebben gekozen voor een nieuwjaarsconcert waarbij we een combinatie maken van “echte” nieuwjaarsmuziek en prachtige nummers om te spelen als blaasorkest. Voor een ieder zal er dus genoeg te genieten zijn! We hopen uiteraard op een volle zaal de 13e. Gelukkig gaat het al goed met de kaartverkoop, maar er zijn nog zeker kaarten te bestellen. Twijfel dus niet en pak deze kans om u een avond in de Musikverein in Wenen te wanen. We zien u graag!”

Het concert is op zaterdag 13 januari vanaf 20.00 uur in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Een kaartje kost €12.50 en is via www.NHHO.nl te bestellen.