ENKHUIZEN – Nadja Filtzer vertolkt in perfect Frans Piaf’s grote successen op het podium van de Drommedaris in Enkhuizen op vrijdag 23 februari om 18:30 uur.

Kippenvel bij ‘Ne me quitte pas’, een hartverscheurende uitvoering die je zo haarscherp in je ziel raakt. ‘Vive Piaf’ is een waar genot en een aanrader waarop je direct verliefd wordt.

Nadja Filtzer en haar virtuoze accordeonist Peter van Os nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf’s leven en chansons. Een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Nadja en Peter toeren nu een tweede seizoen door het land. Nummers als ‘Rien de Rien’ en ‘la Vie en Rose’ passeren de revue, maar ook eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja Filtzer is een veelzijdig artiest: zangeres, actrice, entertainer, songwriter, theatermaker, en docent sinds 1998. Met haar Oekraïens-Joods- Mexicaans- Hollandse wortels verenigt Nadja zowel de melancholie van het oude Europa als de passie van Latijns-Amerika in zich. Nadja voelt zich verwant aan Piaf. Toevallig zijn zij beiden klein van stuk en heten hun vaders die zij van jongs af aan moesten missen, Louis. Maar vooral door haar muziek kruipt Nadja in de huid van Edith Piaf en verbindt zich met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, herkenbaar voor Nadja vanuit haar Mexicaans-Russische roots.

Peter van Os gaat al vanaf zijn negende met zijn accordeon door het leven; na het conservatorium waar hij een klassieke opleiding kreeg werd hij een muzikale veelvraat; hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als Scarlatti; met het Metropole Orkest en met Holland Symfonia, het Nederlands Philharmonisch, en het Asko-Schonbergensemble.

Alsof Piaf na 50 jaar was teruggekeerd. Het optreden excelleert in sterke muzikale arrangementen, de intimiteit en interactie met ’t publiek, de emotie in zowel ontroerende als hilarische momenten.

Entree: € 35,00
Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nl – info@drom.nl – 0228-312076