ENKHUIZEN - Beleef de Nacht van de Nacht 2017. Zoek, samen met IVN-gidsen de duistere stilte van het Streekbos op tijdens de schemerwandeling op zaterdag 28 oktober. Verzamelen om 18.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen Bovenkarspel.

Het donkere bos is de uitgelezen plek voor spannende verhalen. Legendes, mythes en sagen over licht en donker voor (groot)ouders en kinderen. Trek warme kleding aan en neem voor noodgevallen een zaklantaarn mee. Als je ogen gewend zijn aan het donker valt er genoeg te zien, te ruiken en te voelen tijdens het zintuigenspel door het Streekbos. Een gift in de bus is welkom na afloop van deze mysterieuze avondwandeling.

Nacht van de Nacht Egboetswater

Een bijzondere ervaring voor (groot)ouders en kinderen op zaterdag 28 oktober in het Egboetswater. Start om 19.00 uur bij IVN gebouw het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert). Doe laarzen aan en neem een zaklantaarn mee voor noodgevallen. Al snel zal je merken dat je als het ware dingen anders gaat ‘zien’.

Ervaar hoe ‘mooi eng’ het is om in een donker bos te wandelen. De sterrenlucht is daar veel beter te zien. Kom er achter welke dieren (o.a. vleermuizen) actief zijn in de nacht en gebruik al je zintuigen als je wordt ondergedompeld in een herfstparfumgeur. Samen met de IVN-gidsen omhoog kijken, voelen, proeven en luisteren, als het even kan in het licht van de maan.