ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum biedt in de maand maart een gevarieerd activiteitenprogramma in het binnenmuseum. Op 3, 10 en 24 maart vindt in het Atrium een intiem miniconcert plaats. Zaterdag 16 maart geeft Rik Suermondt, docent kunstgeschiedenis en geschiedenis van de fotografie, een college over het psychologisch rollenspel tussen fotograaf en model. 17 maart staat er een interactieve rondleiding op de agenda over het verenigingsleven van toen en nu. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum, maar let op, want vol is vol. Op zaterdag 30 maart opent het buitenmuseum zijn deuren weer voor het publiek.

3 maart: miniconcert - Menno Bruin
Dit concert is een thuiswedstrijd voor de Enkhuizense singersongwriter en gitarist Menno Bruin, die zijn publiek met zowel zijn eigen stukken, als de covers van zijn idolen telkens weer weet te raken. Kom deze middag wegdromen bij het fijne repertoire, de stem en gitaarklanken van Menno Bruin.
Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

10 maart: miniconcert – Folkband The Dawn
The Dawn bestaat uit Antoinette Witteman (zang, bodhran), Piet Dinkla (gitaar en zang) en Tom van der Meijs (Ierse bouzouki, whistles en V-pipes). De band speelt Engelstalige folk van beide zijden van de Atlantische oceaan. Oorspronkelijk lag de nadruk op traditionele muziek uit Groot Brittannië en Ierland; muziek die de Schotten tussen 1750 en 1850 meenamen naar Amerika tijdens de Highland clearances en de Ieren in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, toen ze hun vaderland ontvluchtten vanwege de grote hongersnood. Tegenwoordig speelt de band ook eigentijdse muziek: liedjes van bijvoorbeeld Schotse en Amerikaanse singer-songwriters.
Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

16 maart: college Het geheimzinnige portret
Hoe is de relatie tussen fotograaf en model? Toont de fotograaf het model zoals deze zichzelf graag wil zien? Of probeert de fotograaf door te dringen tot de 'innerlijke mens'? In dit college onderzoekt Rik Suermondt welk psychologisch rollenspel er wordt gespeeld aan de hand van bekende portretten uit de fotografiegeschiedenis. Suermondt doceert kunstgeschiedenis en geschiedenis van de fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda.
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur. Maximaal 30 personen. Vooraf aanmelden via anita.tol@zuiderzeemuseum.nl.

17 maart: Combinatierondleiding, het verenigingsleven toen en nu
Na een interactieve rondleiding door de tentoonstelling Mooi samen door een museumdocent, neemt de vereniging Oud Enkhuizen je mee door Enkhuizen voor een wandeling over het historische verenigingsleven in Enkhuizen.
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur. Maximaal 20 personen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

24 maart: miniconcert - Folk Club Enkhuizen
Deze middag presenteert de Folk Club Enkhuizen weer een bijzonder afwisselend programma. De folkclub bestaat uit enthousiaste muzikanten, zangers en dichters; de groep bestaat ruim veertien jaar. Zoals in Engelse folkclubs gebruikelijk is, komt zij in de winterperiode één keer in de veertien dagen bij elkaar. Op deze avonden brengen de deelnemers om de beurt hun traditionele folksongs, eigen liederen of verhalen ten gehore. Het repertoire is net zo afwisselend als de mensen; een optreden van de Folk Club zit dus altijd vol met verrassingen!
Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten.