ENKHUIZEN - In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten gedurende de wintermaanden. Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. In maart sluiten twee concerten de reeks af: Colombolero en Folkclub Enkhuizen.

De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en Zeegers Postma.

Zondag 11 maart: Combolero
Spaanstalige muziek met een zuchtje romantiek en een sprankje weemoed. Als gepassioneerde vissers hebben de vier muzikanten van Combolero enkele prachtige parels uit die zee van muziek gevist en vertolken die op warmbloedige wijze op gitaar, contrabas, accordeon en percussie. Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het miniconcert van Combolero op zondagmiddag 11 maart in het atrium van het binnenmuseum.

Zondag 25 maart: Folkclub Enkhuizen
Folkclub Enkhuizen bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, zangers en dichters en is al ruim veertien jaar actief. Zoals in Engelse folkclubs gebruikelijk is, komt Folkclub Enkhuizen in de winterperiode één keer in de veertien dagen bij elkaar. Dan brengen de deelnemers om de beurt hun traditionele folksongs, eigen liederen of verhalen ten gehore. Het repertoire is net zo afwisselend als de mensen; een optreden van de Folk Club zit altijd vol met verrassingen!

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 en 2017 heeft het museum deze hoge waardering behouden.