ENKHUIZEN - Theater Academie Enkhuizen heeft goed nieuws voor alle kinderen die van dansen, zingen en acteren houden en die nog niets te doen hebben in hun kerstvakantie.


Door de huidige COVID-19 crisis beloven de dagen tussen kerst en oud en nieuw extra donker te worden dit jaar. Voor volwassenen is dit vooruitzicht al een domper maar voor kinderen is het helemaal een bittere pil. Tijdens de kerstvakantie twee weken verplicht thuis zitten, terwijl er normaal gesproken leuke uitjes of een wintersportvakantie op het programma staan.Dat bracht Menno Leemhuis van ‘Theater Academie Enkhuizen’ op een idee. “In de zomervakantie organiseren we altijd de “Musical Summer School’, een musical bootcamp waarin de kinderen in vier dagen tijd samen een voorstelling maken. Afgelopen zomer was het voor de 6e keer weer een daverend succes” vertelt Menno. “Door al die lastige corona maatregelen dreigt voor kinderen de kerstvakantie ook al in het water te vallen dus ik vond het weer tijd voor een “Musical Winter School” om zo het vooruitzicht op de extra donkere dagen van dit jaar weer een beetje licht te geven!” vertelt hij verder. Dat hem dat zelf zijn eigen vakantie kost vindt hij niet zo erg. “Na vier dagen hard dansen, zingen en acteren zijn die kinderen altijd zo blij en enthousiast daar word ik zelf ook weer blij van. De ultieme kerstgedachte en daar lever ik graag een week van mijn eigen vakantie voor in hoor” aldus Menno.

“ ‘Oh Dennenboom’, ’Jingle Bells’, ‘All I want for Christmas’ alle lekkere kerstnummers komen voorbij in deze swingende kerst editie en worden verpakt in leuke scenes waarin de kinderen ook nog allemaal kunnen stralen als een echte ster. Als dat geen leuke kerst is weet ik het ook niet meer!” grapt Leemhuis tot besluit. ‘Musical Winter School’ is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 16 jaar die in hun kerstvakantie ook graag iets cultureels doen. Toneel of danservaring is niet vereist, dus iedereen kan meedoen. De kinderen krijgen niet alleen les in zang, toneel en dans maar ook decorbouw en kostuums maken komen aan bod. De repetities en de eindvoorstelling vinden plaats op de derde verdieping in de theaterzaal van cultureel centrum “De Drom”, waar Theater Academie Enkhuizen ook haar wekelijkse musical lessen aanbiedt.

De “Musical Winter school” vindt plaats op de dagen tussen kerst en oud en nieuw en wel op zondag 27 december tot en met woensdag 30 december van 10:00 uur tot 15:00 uur. Er is maar beperkt plaats, dus wees snel met boeken! De voorstelling vind plaats op de laatste dag om 14:00 uur. Door de huidige maatregelen zijn er maar een paar kaarten per deelnemer beschikbaar. Wie zich nu voor 1 november aanmeldt krijgt ook nog eens €10,- euro korting!

Om je aan te melden of voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar: info@theateracademieEnkhuizen.nl