ENKHUIZEN - Op woensdag 8 maart vertelt Tjalling James over zijn 10-daagse veldtocht naar de grensgebieden van Georgië en Armenië. Een gefilmd reisverslag van een uur over de bijzondere natuur, oude Christelijke cultuur en indrukwekkende landschappen van Kaukasië. Met zijn hoge bergen en steppen een afwisselend en woelig gebied op de grens van Azië en Europa. Meer dan 150 vogelsoorten zijn er op deze reis gezien of gehoord. Dan is een boomkikker of steenbok de verrassing van de dag.

De tocht ging per bus van de hoofdstad Tbilisi via de Grote en Kleine Kaukasus de grens over van Armenië. Onderweg werden uitgehakte kloosters en eeuwenoude Christelijke kerken gespot. De bus kwam regelmatig tot stilstand tussen kuddes schapen van de half nomadische Yizidies op zomertrek. Hoog boven de stad Yerevan (782 voor Christus) laat de besneeuwde top van De Ararat zich zien, de berg waar de Ark van Noach strandde. Een hoogtepunt was de grens van Azerbeidzjan met zijn gekleurde rotsformaties en grotten. Langs de Zijderoute werd de Caravanserai aangedaan. Een grote, sobere basaltstenen herberg voor handelsreizigers en vee uit 1300. Glibberige wegen, geasfalteerd rond de kuilen en gaten of tussen muren van sneeuw bezorgen de chauffeur en zijn passagiers een enerverende reis.

Start film/lezingavond om 20.00 uur bij IVN in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen. Gratis entree maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.