BOVENKARSPEL - Schepnetjes in de aanslag! De IVN slootjesdagen komen eraan…

In de sloot zwemmen eenden, vissen en kikkers. Maar wat leeft er nog meer onder water in de sloten van West-Friesland? Waterdieren zijn een graadmeter voor waterkwaliteit. Sommige beestjes gedijen het best in helder water, terwijl andere juist aan wat troebeler water de voorkeur geven. Hoe ‘schoon’ is ons West-Friese slootwater? Om daar achter te komen wordt er een IVN slootjesweekend georganiseerd.

Op zaterdag 10 juni  is er een speciale middag voor kinderen en (groot-)ouders aan de waterkant bij het Egboetje, Liederik15,1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Daar gaan we onder leiding van IVN-gidsen vanaf 13.00 uur scheppen naar watervlooien, bootsmannetjes, kokerjuffers, libellenlarven, noem maar op. Met zoekkaarten erbij om het beestje een naam te geven.

Op zondag 11 juni kunnen ouders en kinderen tijdens de Open Dag Water & Recreatie samen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in een gewone sloot in het Streekbos. Er kan zomaar een bloedzuiger of een rivierkreeft in je netje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen om 14.00 of 15.00 uur. De activiteit duurt 45 minuten.

Het leuke van beide excursies is, dat je niet weet wat je zult vangen. Dus zin in een waterige, spannende middag? Kom dan naar IVN in het Egboetje in Oostwoud of het Streekbos Paviljoen.