Enkhuizen - Tijdens de krokusvakantie van 26 februari tot en met donderdag 1 maart organiseert De Witte Schuur weer allerlei spannende, creatieve en leerzame workshops.

Op maandag is er de workshop wilgentenen vlechten .
We gaan onder leiding van Hans en Luciënne Krämer een lentemandje maken van wilgentenen. Natuurlijk komt er dan ook een leuke voorjaarsbloeier in en wordt het een blikvanger in de tuin , aan de schutting of aan het balkon. Iedereen is hierbij welkom, jong en oud.

Dinsdag is er de collegetour over opgezette dieren. Er staan een aantal vogels op de operatietafel van de preparateur. Jan van Hout komt bij ons om te demonstreren en te vertellen over het opzetten van dieren. Heb je een dood dier gevonden en je wilt ‘m laten opzetten? Dat mag ook niet zomaar..... Voor je weer naar huis gaat mag je zelf proberen, net zoals de preparateur, een vogel zo precies mogelijk te boetseren.

Op donderdag organiseren we een uilenmiddag . De heer Douwe Greydanus van de uilenwerkgroep komt ons van alles vertellen en laat ons ook veel zien over de uilen die in onze omgeving leven. Deze prachtige vogels leiden een geheimzinnige leven. Ook gaan we uilenballen pluizen. Dan weet je wat er op het menu van de uilen staat.

We starten om 13.30 uur. Om teleurstelling te voorkomen is het gewenst om je vooraf aan te melden want vol=vol. Opgave kan via de e-mail: info@mec-dewitteschuur.nl of tel: 0228-320310. Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. De uitgebreide informatie kun je vinden op onze website: www.mec-dewitteschuur.nl