ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum organiseert ook dit jaar weer miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 24 maart 2019. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Afwisselend
Ook deze nieuwe serie bestaat weer uit een heel afwisselend muziekaanbod dat tot stand kwam in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. Bijzonderheid: alle optredens zijn akoestisch; ze worden uitgevoerd zonder versterker.

6 januari 2019, Piet Parée en Frank Edam met ‘Schipbreuk’, verhalenprogramma
Kinderprogramma met verhalen en muziek door onder andere Piet Parée en Frank Edam

Twee kinderen belanden samen met hun tante Fie in een grote Zuiderzee-storm. Na hun schipbreuk spoelen ze aan op een eiland, maar… dat eiland staat helemaal niet op de kaart! Dat is het begin van een groot avontuur, want hoe komen ze aan eten? Waar moeten ze wonen? Hoe komen ze ooit weer thuis? En ondertussen gebeuren er ook nog heel vreemde dingen… Gelukkig komt er onverwacht hulp en loopt alles toch goed af!Verhalenverteller Piet Parée en zanger/muzikant Frank Edam maakten een prachtige en meeslepende voorstelling, geïnspireerd op een verhaal van Paul Biegel. Het verhaal wordt afgewisseld met grappige liedjes over het eten, en ook Rindert de Rat en Loewietje Kaketoe komen voorbij.

Dit eerste Zuiderzeemuseum-miniconcert van 2019 is bestemd voor kinderen van ongeveer 5 tot 11 jaar.