BOVENKARSPEL - Volwassenen die meer willen weten over jagen in het algemeen en het wildbeheer in Nederland kunnen op zondag 4 maart een gratis informatiemiddag over de jacht bijwonen. Lokale jagers vertellen erover om 14.00 uur bij IVN West-Friesland in de Bovenzaal van het Streekbos Paviljoen.

Mensen jagen al sinds zij op aarde zijn. Het ambacht van jager/verzamelaar beleefteen ware opleving in de 21 ste eeuw. Tegenwoordig is jagen aan zeer strikte regels gebonden. De consument zoekt vaker in de schappen naar verantwoord, biologisch of uit de natuur geoogst voedsel. Maar wie oogst nu dit voedsel uit de natuur. Wat beweegt mensen om te gaan jagen, mag je met plezier jagen, mag jagen en voedsel bereiden een hobby zijn of moet je dit over laten aan professionals? Maar wie is dan die jager en wat is het verschil met een professional? Met welke gedachte jagen/oogsten de jagers?

De jagers geven eerst een inleiding over het hoe en waarom van de jacht en geven ruim de gelegenheid voor discussie en vragen over de jacht, het waarom, voor of tegen, de alternatieven, tradities en gebruiken.