ENKHUIZEN - Waar vind je zo veel romantiek en historie bij elkaar als in het Zuiderzeemuseum? Sfeervolle doorkijkjes en intieme locaties tegen de weidsheid van het IJsselmeer op de achtergrond... Eeuwige trouw in een historisch decor! Het Zuiderzeemuseum nodigt zondag 25 maart aanstaande bruidsparen uit voor de Open dag trouwen. Geliefden ontdekken deze dag geheel vrijblijvend alle mogelijkheden voor een onvergetelijke en complete trouwdag. Van muziek tot die ene perfecte jurk, alles voor de mooiste dag is aanwezig. Zo komt, ‘ja ik wil’ toch een stukje dichterbij.Kijken, ontdekken, genieten

Deelnemers maken een verrassingstocht door het buitenmuseum met onder andere een bezoek aan de prachtige kapel en de verschillende horecagelegenheden. Onderweg snoepen ze in de bakkerswinkel een stukje bruidstaart en genieten ze in het Amsterdamse Huis van diverse hapjes en gerechten met bijpassende wijnen en champagne. Diverse experts presenteren inspirerende ideeën op het gebied van onder andere bruidsjurken, trouwkostuums, ballondecoraties, foto- en videografie en bloemen.

Deelnemende experts zijn: Kapsalon Pardoes, Lakenman trouw- en showauto's, Peal Sound Support, Wijn van Daan, YourWeddingShop, BVE Fotografie, Dansschool Pasofino, De Jong Fleuriade, De Vries juwelier, FeestHoorn ballondecoraties, FEESTkiosk, Het Bourdoir bruidsmode Hoorn, Hotel De Koepoort, Maikel Hurts Videografie, Marsha Steltenpool & Friends , Micha & Diana’s Patisserie, Schutz Mannenmode, Travel Counsellors Nederland B.V.

Praktische informatie

Zuiderzeemuseum, zondag 25 maart, van 13.00 tot 16.00 uur.
Aanmelden via sales@zuiderzeemuseum.nl of 0228-351135.
Deelnemen is gratis en stellen ontvangen een leuke verrassing.
Parkeren bij de Compagnieshaven.
Voor meer informatie bekijk hier de webpagina.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.
In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 en 2017 heeft het museum deze hoge waardering behouden.