HOORN - Op 16 maart a.s. verzorgt Lisette Wijnkoop voor Inloophuis Pisa een informatieve presentatiemiddag in Kapel Dijk en Duin Wilhelminalaan 2 in Hoorn, over het medicinale gebruik van cannabis. Deze middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

Het medicinale gebruik van cannabis staat flink in de belangstelling. Op internet is volop informatie te vinden en veel mensen kennen wel iemand die het gebruikt. Omdat informatie over dit onderwerp eveneens voor de bezoekers van Inloophuis Pisa nuttig kan zijn, heeft het inloophuis de samenwerking gezocht met Lisette Wijnkoop. Zij gaat binnenkort een informatieve presentatie verzorgen. Inloophuis Pisa vindt het belangrijk te vermelden dat zij het medicinale gebruik van cannabis niet promoten noch afkeuren, zij willen echter transparante informatie verschaffen over dit onderwerp.

Lisette Wijnkoop is opgeleid tot apotheker en heeft bij verschillende bedrijven gewerkt die alternatieve geneesmiddelen maken, waaronder VSM. In 2007 kwam zij in contact met medicinale cannabis. Op enig moment ging Lisette werken bij Bedrocan, de teler van medicinale cannabis voor de overheid dat op recept bij de apotheek verkrijgbaar is. Naast controle op de verwerking hield zij zich bezig met het geven van voorlichting aan patiënten en zorgverleners, individueel en aan groepen. Momenteel werkt Lisette als onafhankelijk adviseur en verstrekt zij informatie en scholing over cannabis als medicijn.

In haar presentatie zal Lisette vertellen over de verschillende soorten cannabis- en CBD-olie.
Waarvoor het gebruikt kan worden, op welke manier en hoe de verschillende producten verkrijgbaar zijn. Over effecten en bijwerkingen en verschillende toedieningsvormen.

Op internet is veel informatie te vinden, maar wat klopt wel en wat niet? Lisette geeft een helder overzicht van de mogelijkheden van cannabis als medicijn en legt uit hoe het werkt, waar je op moet letten en wat je ervan kan verwachten.

Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via administratie@inloophuispisa.nl of bij de gastvrouw of -heer in Inloophuis Pisa.
Bijdrage in de kosten € 5,- per persoon, inclusief koffie en thee.