HOORN - Op de Superkoopzondag van 27 augustus wordt in de binnenstad het Hoorns Oldtimerspektakel georganiseerd.

Dit wordt een reusachtig autospektakel met meer dan 150 automobielen die door de gehele binnenstad staan opgesteld. Een groot aantal deelnemers is afkomstig uit de regio maar er komen deelnemers met hele bijzondere auto’s uit het hele land naar Hoorn!

De auto’s staan tussen 12.00 en 17.00 uur opgesteld op de winkelstraten Grote Noord, Roode Steen, Nieuwstraat, Gouw en Gedempte Turfhaven. Voor de liefhebber wordt ’s morgens een rondrit voorafgaand aan de show georganiseerd.

Een deskundige jury beoordeelt daarna de auto’s in drie categorieën, die van voor 1945, 1946-1966 en 1967-1987. De jury kent prijzen toe naar eigen inzicht, dus bijvoorbeeld voor het origineelste geheel, best gerestaureerde auto of het mooiste geheel van eigenaar/auto.

De deelnemers gaan op de foto met Marilyn Monroe lookalike Debora en het geheel wordt verder muzikaal omlijst door gezellige muzikanten en gezelschapjes.

Bij een bezoek aan de Hoornse binnenstad mag u de prachtige haven eigenlijk niet overslaan, dit heerlijke plekje verdient de aandacht. Het is heel goed lopend vanuit de binnenstad te bereiken, het kost u maar een paar minuten om er vanaf de Roode Steen te komen.

Meer informatie over de evenementen in Hoorn vindt u op www.mooihoorn.nl.