ENKHUIZEN – Vorige maand ging de GitaarSalon in première op de nieuwe locatie de Drom! Hét concertpodium voor academische gitaarmuziek heeft zich verplaatst van de Westerstraat naar de Paktuinen en biedt bijzondere en afwisselende concerten waarbij de gitaar de centrale plek inneemt. Op zondag 22 april om 15:00 uur staat cabaretière Kiki Schippers op het podium van De Drommedaris in Enkhuizen.

Kiki (1988) studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Eerder dat jaar werd ze tweede tijdens de Vlaamse Nekka-wedstrijd en in 2013 stond ze met haar muzikanten in de finale van het Leids Cabaret Festival. Kiki beschikt over een theatrale présence, waarin zij tegelijkertijd én charmant onhandig maar ook sterk en zelfbewust is.

Haar programma is tot in de puntjes verzorgd. Het toneelbeeld is zorgvuldig gecomponeerd en elke handeling die ze doet, elke pauze die ze maakt, elke verplaatsing op het toneel lijkt gekozen en wil een functie hebben. Kiki plaatst haar grappen vaak middels understatement en beschikt hierbij over een goeie timing. De humor zit bij haar vooral op de pijn.

Kenmerkend voor haar optreden zijn de onverwachte wendingen en versnellingen die ze maakt. Deze geven het programma vaart en maken ons als kijker uiterst alert. Dit uit zich in de wijze waarop lied en gesproken woord steeds op een andere manier in elkaar overgaan. Ook binnen haar conferences is de ontwikkeling van het verhaal steeds onvoorspelbaar. Moeiteloos springt ze van een persoonlijke wereld naar een grotere context en genereert daarmee betekenis.

Haar liedteksten zijn mooi van taal; de woorden die ze gebruikt zijn eigen, verrassend en slim. De muzikale composities zijn smaakvol en vallen naadloos samen met de inhoud van de teksten.

Een theatraal lijf, een prachtige stem, een geweldige timing en het vermogen de ziel te kunnen raken.

Entree: € 12,00

Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nlinfo@drom.nl – 0228-312076