ENKHUIZEN - Op 2 mei geeft het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) uit Haarlem e.o. een familieconcert in de Zuiderkerk in Enkhuizen. Het concert start om 15.30 uur en de toegang is gratis. Op het programma staan bekende klassieke werken, maar ook Musical toppers van Lloyd Webber en muziek uit Pirats of the Caribbean. Het concert is sluitstuk van de jaarlijkse orkesttournee van het Kennemer Jeugd Orkest.

De orkesttournee is het jaarlijks hoogtepunt voor het KJO. Dit jaar vaart het volledige orkest per viermaster over het IJsselmeer en de Waddenzee. Op donderdag 2 mei meert het orkest in de middag aan in de haven van Enkhuizen.

Programma orkesttournee
Het volledige programma is:
  • 29 april: bezoek Medemblik, concert in de Bonifatiuskerk, Kerkplein 9. Aanvang: 19 uur
  • 30 april: bezoek Texel, concert in De Burgt, Binnenburg 2, Den Burg. Aanvang: 15.30 uur
  • 1 mei: bezoek Stavoren, bij mooi weer concert op het dek van Summertime in de haven van Stavoren
  • 2 mei: bezoek Enkhuizen, concert in de Zuiderkerk, Zuiderkerksteeg 1. Aanvang: 15.30 uur
Alle concerten zijn gratis toegankelijk en duren een uur. Dirigent Matthijs Broers, geboren en getogen in Enkhuizen zal tijdens het concert een toelichting geven op de muziekstukken.

Kennemer Jeugd Orkest (KJO)
Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd orkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privé-docenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.

Jaarlijks worden in Haarlem twee grote concerten gegeven. In de meivakantie vindt een concertreis plaats. Verder speelt het KJO op 4 mei het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout te Haarlem en is het KJO huisorkest van het Haarlemse Spaarnestadconcert. Het orkest heeft ook deelgenomen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd waar het een eerste prijs cum laude behaalde. Het Kennemer Jeugd Orkest geeft ieder jaar een concert met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist.