ENKHUIZEN - Historizon organiseert op vrijdag 28 september een uniek programma in en rond de Westerkerk van Enkhuizen. Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Nederlanden in Opstand kwamen tegen het Spaanse gezag. Aanleiding voor Historizon om hier vijf dagtochten aan te wijden. Allereerst in Enkhuizen.

Wist u dat Enkhuizen een van de eerste steden was die zich achter Willem van Oranje schaarde? De Spaanse koning Filips II hief hoge belastingen. De inwoners van Enkhuizen duldden dat niet langer. Ze kwamen In Opstand! Op 28 september 2018 kunt u deze gebeurtenissen nog eens meebeleven in de stad.

Het programma begint met een optreden van Camerata Trajectina. Dit ensemble vertolkt de muziek uit de tijd van de Opstand. Het optreden wordt afgewisseld met verhalen van historicus en presentator Hans Goedkoop. ’s Middags wandelt u door de stad. Ook wordt het oude stadhuis van Enkhuizen eenmalig opengesteld voor Historizon. Bent u er ook bij? Aanmelden kan via: http://historizon.nl/thema/28-september-enkhuizen-in-opstand/ of bel: 088 63 60 200.