ENKHUIZEN – Woordkunstenaar Gerard Wortel maakte voor deze editie, speciaal voor de Drom, een dictee met als thema ‘ETEN’. Ook zorgt Gerard voor de muzikale omlijsting op zondag 11 februari om 15:00 uur in de Drommedaris in Enkhuizen.

Gerard Wortel is niet alleen als dorpsdichter en bard, de Eemnesser kleinkunstenaar en taalknutselaar schrijft liedjes en dictees, maakt voordrachten op maat en doet tal van optredens zowel binnen als buiten de gemeentegrens.

De voorlezer zal deze keer een BN’er of bekende Enkhuizer zijn. Voor de hand ligt de waarnemend burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper.

De opzet– Goed spellen is hard werken, reden waarom is gekozen om het dictee deze keer te combineren met een amuse en een drankje.

De inzet– Individueel deelnemen blijft mogelijk, maar in teamverband is vaak nog leuker. Daarom willen we dit jaar de deelname van teams stimuleren. Doe mee met uw club, gezin, uw vrienden, buren, beroeps- of huisgenoten. Vanwege de grootte van de zaal is 40 het maximaal aantal deelnemers.

De voorzet– Om in de stemming te komen en uw vaardigheid te testen, zijn er vanaf 27 december in de regionale media (NHD/Enkhuizer Courant, weekblad de Drom, WEEFF en sociale media) wekelijks oefenzinnen en -woorden gepubliceerd om u voor te bereiden op ‘het echte werk’ op 11 februari.

De nazit– Na het schrijven heeft de jury tijd nodig om alle dictees te beoordelen en de beste te bekronen. Om deze spannende periode aangenaam te overbruggen en u te verrassen met weer andere taalkunstigheden, wordt de muzikale omlijsting van het Drom Diner Dictee verzorgd door Gerard Wortel. De officiële afsluiting van deze middag is gepland rond 17:30 uur.

De aanzet– Om deel te kunnen nemen aan dit derde Dromdictee is aanmelding vooraf noodzakelijk.

Prijs: € 7,50

Contactgegevens voor meer informatie: www.drom.nl – info@drom.nl – 0228-312076