ENKHUIZEN - ‘De Ontdeckingh’ geeft een historische kijk in het leven van de twee grootste ontdekkingsreizigers van Enkhuizen en omstreken in de 16e eeuw: Jan Huygen van Linschoten en Dirck China.

Het is zeker geen saai stukje geschiedenis wat hier opgevoerd gaat worden! Deze twee Enkhuizers maakten Holland namelijk stinkend rijk door hun bravoure, intelligentie, doorzettingsvermogen maar bovenal door hun eeuwige vriendschap.

Op ludieke wijze en met prachtige muziek van Tim Knol wordt een beeld geschetst van Enkhuizen uit die tijd; op machtsbeluste gluiperige koopmannen, roddeltantes, dronken zeemannen en vrouwen van lichte zeden die daar niet voor onder deden. Daarnaast natuurlijk knokpartijen om onder de onderdrukking van de Spanjaarden uit te komen en het ontdekken van het menselijk lichaam door te snijden in de grote aanvoer van lijken in deze brute periode. Maar ook romantiek, heimwee en innerlijke tweestrijd behoren in deze overdonderende voorstelling tot de thema’s. Daarbij doe je gelijk historische kennis op over de uitgave van het allereerste aandeel, hoe bedrijfsspionage vroeger werd toegepast, hoe de reizen van Dirck China en Jan Huygen van Linschoten verliepen en waar het liedje ‘Jan Huygen in de ton’, op gebaseerd is… en over hoe handig iPads eigenlijk zijn…

Daarnaast is er nog meer zoals een heerlijke scheepsmaal en arrangementen die op ‘De Ontdeckingh’ aansluiten, dit alles kunt u zelf ‘Ontdecken’ op onze website.

Van 17 augustus tot 1 september 2018.