HOORN - De Dansonderneming danst de vrolijke kindervoorstelling Babar op 12 januari in theater Het Pakhuis in Hoorn en op 16 februari in theater De Drom in Enkhuizen.

Babar is een muzikale dansvertelling naar het beroemde verhaal van Jean de Brunhoff op muziek van Francis Poulenc.

Babar wordt niet alleen live gedanst, maar ook live verteld door een verteller en live gespeeld door een pianist. De Dansonderneming brengt de vrolijke voorstelling in een hedendaagse vertaling van choreograaf Nanska van de Laar die zowel jong als oud zal aanspreken.

Het verhaal
Als het noodlot toeslaat, slaat het kleine olifantje Babar op de vlucht. In de grote onbekende stad wordt hij gelukkig opgevangen door die lieve mevrouw die hem alles geeft wat zijn hartje begeert. Toch blijft de kleine Babar zich eenzaam voelen. Tot hij wordt herenigd met zijn vriendjes en mag trouwen met het mooiste meisje van de wereld. En als kers op de taart wordt Babar ook nog eens gekroond tot koning van het dierenbos. Ga mee op dit spannende, maar o zo vrolijke avontuur op de wonderschone muziek van Francis Poulenc.

De Dansonderneming
De Dansonderneming is een semi-professioneel gezelschap voor hedendaagse dans in Noord-Holland met thuisbasis Hoorn onder artistieke leiding van choreograaf Nanska van de Laar. De Dansonderneming is een zelfstandig gezelschap dat werkt zonder subsidies en weet al jaren met minimale middelen producties neer te zetten die een breed publiek kennis laten maken met dans als kunstvorm. Om producties te realiseren wordt naar samenwerkingsverbanden gezocht die elkaar versterken. Hierin voelt de groep zich gesteund door programmeurs, fotografen, ontwerpers en technici die door eerdere samenwerking met De Dansonderneming het gezelschap op verschillende wijze ondersteunen. www.dansonderneming.nl