WEST FRIESLAND - IVN West-Friesland organiseert op vrijdagavond 7 juli om 19.00 uur in Hoorn een wandeling met als thema biodiversiteit in de stad. IVN natuurgidsen laten toehoorders graag de natuur beleven. Kan dat ook in de stad?  Hoe is het met de biodiversiteit in de stad Hoorn?  Waarom is biodiversiteit zo belangrijk voor planten en dieren, maar ook voor ons mensen? Wat betekent een hoge biodiversiteit voor het voortbestaan van het leven, voor de duurzaamheid ervan. En wat voor rol speelt natuur in de stad voor een prettig leefklimaat, zeker met het oog op toekomstige klimaatverandering.

De IVN-gidsen laten u kennis maken met een andere kijk op gewone dingen: wat doet de temperatuur, fijnstof en het vele water met het groen in de stad, is er leefbaarheid voor dieren zoals insecten tussen beton of groen? Hoe kan meer groen de leefbaarheid verbeteren voor de bewoners? Is er meer afname dan toename van soorten dieren en planten in de toekomst? Duurzaamheid of biodiversiteit gaat niet specifiek om Hoorn maar geldt voor iedere stad of dorp of industrieterrein.

De gratis stadswandeling voor volwassenen en grotere kinderen start om 19.00 uur vanaf het NS station. Reken op een wandeling van ongeveer anderhalf uur.