ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum trapt het nieuwe jaar af met een gevarieerd activiteitenprogramma in het binnenmuseum. Op 13 januari vindt in het Atrium een intiem miniconcert plaats met flamencomuziek van Jeff Heijne met Giuseppe Campisi. Zondag 20 januari staat er een interactieve rondleiding op de agenda over het verenigingsleven van toen en nu. Op 27 januari treedt het Vrijstatig Volkje op in het museum. De groep, variërend in aantal en samenstelling, speelt een voorstelling met niet alleen onderlinge interactie, maar ook met het publiek. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum, maar let op, want vol is vol.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten.

13 januari: miniconcert - Jeff Heijne met Giuseppe Campisi
Het duo Jeff Heijne (flamencogitaar) en Giuseppe Campisi (contrabas) bespeelt een heerlijke, maar ongebruikelijke combinatie van instrumenten in de flamencowereld. Toch belooft de felheid van Heijnes gitaar tegenover de soms fluwelen lyriek van Campisi's contrabas ook deze keer weer een betoverend muzikaal gesprek, waarin fluisterzachte tederheid en grote emoties elkaar afwisselen. Het optreden is akoestisch en wordt uitgevoerd zonder versterker. Laat je deze wintermiddag meevoeren op de warme klanken van beide snaarinstrumenten!Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

20 januari: Combinatierondleiding, het verenigingsleven toen en nu
Na een interactieve rondleiding door de tentoonstelling Mooi samen door een museumdocent, neemt de vereniging Oud Enkhuizen je mee door Enkhuizen voor een wandeling over het historische verenigingsleven in Enkhuizen.Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur. Maximaal 20 personen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

27 januari: miniconcert – Het Vrijstatig Volkje
Uit 'Vrijstaat de Stellingen' in de Stellingwerven, komt het Vrijstatig Volkje: wonderlijke figuren van vroeger tijden die houden van muziek maken, dansen en vrolijk spel. Het Volkje trekt rond – onder andere langs de vissersplaatsen aan de Zuiderzee – om sfeer te brengen en mensen te vermaken. Belangrijk thema daarbij is lief en leed van de vissersvrouwen en hun gezinnen die rond 1900 aan de oevers van de Zuiderzee woonden. De leden kijken met hun eigen logica en boerenverstand naar de huidige tijd, wat verfrissende en amusante situaties oplevert. Wedden dat hun eerlijke, open en ietwat kinderlijke blik op de wereld ook jou aan het lachen krijgt?Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.