ENKHUIZEN - De Freetime Old Dixie Jassband sluit op zaterdag 28 december 2019 het jaar af met een sfeervol live-evenement in Bierbrouwerij de Werf in Enkhuizen met onder meer een gastoptreden van de Edwin Jans Rhythm Aces, de gelegenheidsformatie van trompettist Edwin Jans. Voor de liefhebbers is er voorafgaand aan het concert een diner.

Lionsclub Enkhuizen legde de connectie met het goede doel; van elke toegangskaart gaat € 2,50 naar Pisa. Pisa zet zich in voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

De Freetime Old Dixie Jassband is sinds 1971 een vaste waarde in de traditionele jazz scene. De formatie onderging diverse veranderingen, maar de kenmerkende Freetime sound, de bounce, meerstemmige arrangementen en vette solo’s zijn altijd gebleven. Ook het afsluitende ‘Oudejaarsconcert’ is een traditie. Een optreden van ‘de Freetime’ is als een reis door de jazz, met uitstapjes naar onder meer ragtime's, stomps, Latin en blues.

Edwin Jans Rhythm Aces
Net zo afwisselend en avontuurlijk is het optreden van trompettist Edwin Jans, die speciaal voor deze avond zijn band, de Edwin Jans Rhythm Aces, samenstelde. Jans, voor velen bekend van onder meer de Hot Revival Stompers en zijn rol in de Enkhuizer Blaaskaken, wordt geroemd om zijn meeslepende en opzwepende spel. Hij weet menig collectief tot ongekende hoogte op te stuwen.

Pisa Enkhuizen
Lionsclub Enkhuizen droeg voor de opbrengst van dit sfeervolle oudejaarsconcert een passende bestemming aan: Pisa Enkhuizen. Pisa is een gastvrij huis voor mensen uit West-Friesland die met kanker zijn geconfronteerd. Deskundige vrijwilligers zetten zich in voor mensen met kanker en hun naast familieleden, onder meer door hen met allerlei activiteiten te ondersteunen.

Diner & muziek
De muzikale trein vertrekt op 28 december rond 20.30 uur en komt pas rond 00.30 uur tot stilstand. Liefhebbers van goede smaak kunnen het concert combineren met een diner voorafgaand aan het concert. Zij zijn tussen 18.00 uur en 20.00 uur van harte welkom in de sfeervolle brouwerij voor een keur aan warme én koude gerechten.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de muziek zijn verkrijgbaar à € 12,50; een kaart voor het diner én de muziek kost € 36,-. Kaarten worden verkocht via De Wit Beeld Geluid, Witgoed & Muziek, Westerstraat 37-39, 1601 AB Enkhuizen, telefoon (0228) 31 55 44, of via de website www.sgtpeppersjazzclub.nl, of aan de kassa op 28 december 2019. Het adres van Bierbrouwerij de Werf: Paktuinen 6, 1601 GD Enkhuizen.