HOORN – Afgelopen zaterdag zijn zowel Zwaluwen’30 als Hollandia erin geslaagd om met de drie punten terug te keren van hun uitwedstrijd. Het zorgde voor een honderd procent score in het Hoornse zaterdagvoetbal.

Vitesse Delft – Zwaluwen’30 0-1
"Een nette overwinning in een moeizame wedstrijd” sprak Zwaluwen’30 coach Ron van der Gracht na afloop. Zijn ploeg won met 0-1 bij Vitesse Delft. “In de 33e minuut scoorde de opgekomen Ivo Rottiné met een uitgekiend schot. Hierna hebben we, met name in de tweede helft, de voorsprong gecontroleerd en verzuimd om 0-2 te scoren in de counter” besluit Van der Gracht, die met zijn ploeg dus wist te winnen. Door het resultaat klimt de Hoornse ploeg richting de middenmoot.

Kwadijk – Hollandia 0-2
Op bezoek bij laagvlieger Kwadijk heeft Hollandia met 0-2 gezegevierd. Voor rust was de 0-0 ruststand vrij opvallend. “Er waren heel veel kansen” zag coach Siem Klerk. “Rageh en Cassser kregen niet te missen kansen, maar mistte toch”. Na tien minuten in het tweede bedrijf wist Joseph Gongbeh de score te openen. De Hoornse formatie hield het lange tijd spannend, maar vijf minuten voor tijd bracht Bob Ooievaar de bevrijdende 0-2 voor Hollandia, waarmee de overwinning een feit bleek.