HOORN – Afgelopen zaterdag speelden zowel Zwaluwen’30 als Always Forward hun wedstrijd in de tweede ronde van het KNVB districtsbekertoernooi. Zwaluwen’30 wist de ronde door te komen ten koste van Laren’99, een vierdeklasser. Always Forward kon niet stunten tegen hoofdklasser Zuidvogels.

Laren’99 – Zwaluwen’30 1-3
“Een verdiende zege op een fanatieke vierde klasse” luid de terugblik van coach Ron van der Gracht terug. “Matig voetbal, waar Zwaluwen zich moeiteloos aanpaste aan het niveau van de tegenstander. De 0-1 ruststand bereikt door een afstandsschot van Toufik Abubakari”.

Van der Gracht: “Na de 1-1, zeven minuten na rust hebben we meteen ingegrepen met drie wissels. Hierdoor kregen we iets meer grip op de tegenstander en simpel de 1-2 en 1-3 gescoord”. Beiden doelpunten kwamen op naam van Stefan Schipper. “Hierna miste Oussama Ahrouch nog een grote kans om te scoren. Kortom, matig voetbal met een goed resultaat” besluit de oefenmeester.

Zuidvogels – Always Forward 2-0
In Huizen is een stunt uitgebleven voor Always Forward. De bekerstunt had er echter ingezeten, zag speler Dave Severins. “We hebben een aantal kansen gehad waarin wij hadden kunnen scoren. Een aantal één op één kansen, waarbij wij niet scherp genoeg waren en deze kansen dus niet tot een goed eind konden brengen”.

Waar de Hoornse ploeg niet scoorde, deed de thuisploeg dat wel. “Zuidvogels was meedogenloos en maakte de kansen wel af. Er had dus zeker een stunt ingezeten. Al met al kunnen we terug kijken op een leerzame en goede wedstrijd” besluit Severins.