Zwaag – Na een matige eerste seizoenshelft is ZVV Zwaag geweldig begonnen aan de tweede seizoenshelft. Na de ruststand van 1-1 wist Zwaag na een doelpuntrijke tweede helft met 7-4 te winnen van JCK/AISO uit Hoograven.

In de openingswedstrijd van dit seizoen won JCK/AISO nog met 9-5 van ZVV Zwaag. Ditmaal liep het heel anders, in het voordeel van ZVV Zwaag.

Halverwege de eerste helft kwam ZVV Zwaag op een 0-1 achterstand. Gelukkig kon de ploeg vrij snel terugkomen in de wedstrijd. Na zes minuten wist Bart Spil de stand gelijk te trekken. Die 1-1 stand stond ook in de rust op het scorebord.

In het tweede bedrijf wist ZVV Zwaag snel een ruime marge op te bouwen. Via Barry Vd Laan werd al snel na rust de voorsprong van 2-1 ingenomen. In het vervolg scoorde Shetiel Dekker, Bart Spil en Jeroen Heus wat een 5-1 voorsprong opleverde. JCK/AISO had geen aanspraak op de punten, maar kwam wel terug tot 5-2.

Nadat Shetiel Dekker de 6-2 wist binnen te schieten leek JCK/AISO terug te komen in de wedstrijd. Met twee doelpunten snel achter elkaar leek de wedstrijd met 6-4 zowaar weer spannend te worden.

Jeroen Heus zorgde met de 7-4 voor de definitieve beslissing waarmee de tweede zege van het seizoen een feit leek. Na afloop bleek 7-4 ook de eindstand tussen ZVV Zwaag en JCK/AISO.

Hovocubo 2 klimt op de ranglijst

De andere West-Friese ploeg uit de Topklasse A, Hovocubo 2, kwam dit weekend ook weer in actie. Het tweede elftal van de Hoornaren boekte een belangrijke 3-8 overwinning op bezoek bij hekkensluiter Vrone.

In de eerste helft leek Vrone een stunt te kunnen behalen. Tot drie keer toe kwam het op voorsprong. Nigel Wijdenbosch wist na de 1-0 en de 2-1 de stand weer gelijk te trekken. Na de 3-2 van Vrone wist Tom Overtoom de stand weer gelijk te trekken. Nog voor rust viel de 3-4. De eerste voorsprong aan Hoornse zijde kwam dankzij Nigel Wijdenbosch die met zijn derde treffer een belangrijk aandeel had.

In de tweede helft wisten Every Janzen, Bart Overtoom, Tom Overtoom en opnieuw Every Janzen de eindstand op 3-8 te bepalen.

Hovocubo 2 klimt door de overwinning naar de vijfde positie op de ranglijst. De achterstand op de nummer twee Golden Stars bedraagt slechts drie punten. De kansen voor de Hoornaren zijn weer terug.