Zwaag – ZVV Zwaag kent een moeizaam seizoen. Met slechts vijf punten uit tien wedstrijden staat de ploeg van Armando Blokker op de voorlaatste positie in de Topklasse A.

ZVV Zwaag begon dit seizoen op bezoek bij JCK/AISO. In Hoograven verloor de ploeg uit Zwaag met 9-5. Lang stond Zwaag niet zonder punten, want in speelronde twee speelde de ploeg met 3-3 gelijk tegen The Counters. De eerste, en enige, overwinning werd behaald op bezoek bij Vrone. De bezoekers wonnen met 4-5. Het vijfde en laatste punt tot nu toe werd tegen ASV LEBO 2 gepakt, eindstand 6-6. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop werden verloren.

Om degradatie te voorkomen zijn de komende wedstrijden zeer belangrijk. De ploeg staat vijf punten achter op de nummer negen.

Komende vrijdag wacht een nieuwe wedstrijd. De ploeg speelt thuis tegen JCK/AISO, de nummer zeven van de competitie. Met vijftien punten staat de ploeg uit Hoograven er prima voor in de winterstop. Om nog enkele plaatsen te stijgen zou een winstpartij tegen Zwaag zeer welkom zijn. Temeer omdat de ploeg de laatste twee wedstrijden voor de winterstop verloor, waaronder een verrassende nederlaag tegen Vrone.

Voor beiden ploegen is het dus een belangrijk duel komende vrijdag. Op papier is JCK/AISO de favoriet, maar in deze competitie is alles mogelijk, zo ook bij Zwaag – JCK/AISO.