ENKHUIZEN - Het laag geklasseerde West Frisia heeft zondag verzuimd om koploper Assendelft pijn te doen. De Enkhuizer ploeg van trainer Dennis van der Leek kreeg hiervoor voldoende mogelijkheden, maar stond na afloop met lege handen (1-2).

Al in de vierde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Barry Dammers na goed voorbereidend werk van Bart Groot. Ondanks het feit dat routinier Niels-Jan van der Woude met een harde kopbal het duel snel weer in evenwicht bracht bleven de beste mogelijkheden voor West Frisia. De paal een een uitstekend keepende Hartog zaten de Enkhuizers echter in de weg.

En zoals zo vaak, als een ploeg de kansen niet benut profiteert de tegenstander wat halverwege de tweede helft ook gebeurde toen Achraf el Asluni de buitenspel omzeilde een Assendelft op voorsprong bracht. West Frisia bleek in de slotfase niet meer bij machte het tij te keren.