ENKHUIZEN - Op maandag 22 oktober organiseerden Welwonen, de lokale verenigingen en Team Sportservice West-Friesland een Sportinstuif, in sporthal de Drecht. ’s Morgens van 11.00 tot 12.30 uur konden alle kinderen tussen de 6 - 12 jaar zich uitleven bij 6 verschillende onderdelen.


Tijdens de instuif kon je deelnemen aan diverse sportactiviteiten, zoals Bubble Voetbal. Dit is voetballen met een grote plastic lucht bubbel om je heen. Zo kon je niet alleen voetballen maar ook lekker beuken. “Ik werd net keihard om ver gebeukt maar het deed niet eens zeer. Alleen het opstaan is wat moeilijk” zei een deelnemer.

Door Karateschool John Smit werden er twee clinics gegeven. Hier leerden de kinderen om zichzelf te verdedigen met allerlei oefeningen. “Dit was super leuk, ik won zelfs van de karate leraar!” Tafeltennisvereniging Olympia gaf de kinderen de mogelijkheid om met tafeltennis in aanraking te komen. Hier werden het spel ‘rond te tafel’ en partijtjes gespeeld. “We begonnen met z’n achten om de tafel en ik had gewoon gewonnen van iedereen!”

Daarnaast was GTS er met Freerunning waar kinderen salto’s en muur flips konden maken, er was een springkussen waar kinderen zich lekker op konden uitleven en als laatste waren er nog verschillende trefbal spellen. “Het leek net een grote speeltuin met allemaal super leuke activiteiten. Dit wil ik wel veel vaker doen” Met meer dan 80 kinderen was deze dag een groot succes.