Grootebroek – de Zouaven heeft in de thuiswedstrijd tegen de Foresters uit Heiloo een belangrijke 2-0 overwinning geboekt. Met twee doelpunten bleek rechtsback Alex Wagenaar van grote waarde voor de Grootebroekers.

Voorafgaand aan dit duel had de Zouaven slechts twaalf punten behaald uit tien wedstrijden, iets wat resulteerde in een elfde positie. Door deze zege, en het feit dat alles in deze klasse nog dicht bij elkaar zit, klimmen de Grootebroekers naar de zevende positie en behoren zij ineens weer tot de middenmoot.

In de tiende minuut belandde een hoekschop bij Noah Marsman die de bal knap terug waardoor Alex Wagenaar in stelling werd gebracht om de bal binnen te koppen. Door de rake kopbal kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Nog geen tien minuten later leek Robbin Kooiman de tweede treffer te maken, maar Foresters doelman Snieder bleek een sta in de weg.  Na een klein half uur moest doelman van Loon geblesseerd naar de kant, Schooneman was zijn vervanger.

Na veertig minuten lijkt Dennis van Tricht de tweede treffer te maken, maar zijn kopbal die via de onderkant van de lat tegen de grond stuit is volgens scheidsrechter Straver niet over de lijn geweest.

Wagenaar doet het weer

In de 41e minuut mocht Alex Wagenaar aanleggen voor de penalty. Davies werd neergehaald en dat leverde een strafschop op. Wagenaar stuurde doelman Snieder de verkeerde hoek in en schoof de bal in de linkerhoek binnen.

De 2-0 voorsprong blijkt ook de eindstand. Door de overwinning klimt de ploeg naar de zevende positie, met drie punten achterstand op de nummer vijf Kolping Boys. De laatste wedstrijd van de competitie is op bezoek bij Kolping Boys. Bij winst kan de ploeg van coach Pim Kaagman iets rustiger de winterstop in, al blijft er genoeg werk te verrichten.