OUDORP - De nieuwe zaterdagploeg van Kolping Boys kent vooralsnog een prima competitiestart in de 4e Klasse A. Met zes punten uit drie duels staat de ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel vooralsnog op een tweede plaats. Zaterdag wonnen de Oudorpers met liefst 7-2 van Dindua al werd het verschil pas na de rust gemaakt.

Kolping Boys begon de competitie met een nipte thuisnederlaag tegen titelfavoriet Always Forward, maar boekte zaterdag zijn tweede zege op rij. Rowinkel kan beschikken over een ervaren ploeg waarin meerdere spelers jaren ervaring hebben op1e of 2e klasse niveau. Toch zien trainer en spelers de ploeg niet als favoriet voor de titel. 'We hebben een goede en brede selectie, maar ongeacht de tegenstander spelen we ook met een roulatiesysteem waarin iedereen in principe evenveel speeltijd krijgt. Het is eigenlijk gewoon een vriendenteam, maar desondanks willen we wel graag winnen en natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen', aldus Rens Langedijk die het duel ditmaal als reserve begon.

Toch zal Rowinkel niet vrolijk zijn geworden van het spel in met name de eerste helft. Ondanks een snelle goal van Chiel Hartman die een voorzet van Rik Klaver op waarde wist te schatten kon de ploeg niet doorpakken. Men werd daarbij ook niet geholpen toen een doelpunt van Raoul van der Wel onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Omdat men een te laag tempo hanteerde en te vaak de verkeerde keuze maakte kon het Dindua van trainer Jurgen Roozendaal terug komen in de wedstrijd en na een kleine twintig minuten zelfs gelijk maken via Glody Dioka. Omdat de kansen verder schaars bleken was de 1-1 tevens de ruststand.

Terwijl na de rust de regen steeds harder naar beneden kwam konden de zwart-witten nu wel het verschil maken en dan voornamelijk uit dode spelmomenten zoals vrije trappen. Men was net twee minuten op weg toen Mike Spaans van net buiten de zestien mocht aanleggen en de bal met veel precisie onder in de hoek krulde. Rowinkel greep kort hierna in met drie verse krachten en dat sorteerde effect. Eén van die invallers, Rens Langedijk, stond koud in het veld toen ook hij een vrije trap tegen de touwen schoot. De gasten uit Enkhuizen deelden nog wel een speldenprikje uit met een tegentreffer van Robin Dols, maar twee minuten later wist Jochim Berkhout de marge weer naar twee te tillen.

In de laatste tien minuten wist Kolping Boys zelf voor een onvervalste zevenklapper te zorgen. Aanvoerder Steven Dekker deed een duit in het zakje alvorens Langedijk de mooiste van de middag maakte, wederom uit een vernietigende vrije trap. Het slotakkoord was voor Raoul van der Wel die de eindstand op 7-2 bepaalde.

Foto's: DP Sportfotografie