ENKHUIZEN - Bij de Van Ark Kungfu Academie gaat binnenkort een nieuw sportseizoen van start. Naast de al bekende lessen Kungfu en Qigong, start de school dit seizoen met de introductie van Shuai Jiao.

Shuai Jiao, ofwel het “Chinees worstelen” is één van de oudste gevechtskunsten uit China. Een ontwikkeling van een eerste gestructureerde manier van “hand tot hand” gevechten die over vele dynastieën heen werd beoefend. Het is daarmee ook meteen de enigste worstel gerelateerde stijl van het land.

Na een aantal succesvolle stages met de Parijse en Belgische Shuai Jiao Federaties en de daarop volgende trainingen, blijkt er een grote belangstelling voor deze sport. De school zal de Shuai Jiao lessen in de eerste periode van het seizoen gaan combineren met de Kungfu trainingen.

De Chinese gevechtskunsten hebben verschillende gezondheidsvoordelen, deze variëren van het verbeteren van jouw fysieke conditie tot het ontwikkelen van een gezonde en positieve gemoedstoestand. Wie met regelmaat martial arts traint verbeterd hiermee zijn conditie, zelfvertrouwen en reflexen. Je ontwikkeld een stukje zelfreflectie, verlaagt stress en verbeterd je weerbaarheid.

Je hebt interesse en je wilt mee komen trainen! In september is er de mogelijkheid om deel te nemen aan gratis proeflessen. Deze zullen de hele maand plaats gaan vinden. Aanmelden hiervoor is wel een vereiste. Zo kun je in een aantal lessen kennismaken met de school en het lesaanbod.

De trainingen vinden plaats, elke maandag in gymzaal de Bonte Veer tussen 20:15uur en 21:30uur. Op de donderdag is er les in gymzaal de Wiekslag van 19:30uur tot 21:00uur.

Voor meer contact en ben je ouder dan 15 jaar kan dit telefonisch 06-45774097 of via email info@vanarkacademie.nl
Voor meer informatie online: www.vanarkacademie.nl