ENKHUIZEN - In de Tweede Klasse A stonden er met SV Enkhuizen en KFC twee ploegen tegenover elkaar die moeizaam aan het seizoen begonnen waren. Beide teams hadden di seizoen nog niet aan het zoet der overwinning mogen proeven. De thuisploeg van trainer Gregory van Sauers wist aan die status zondag een eind te maken door met 2-0 te zegevieren over de ploeg uit Koog Aaan de Zaan.

De thuisploeg had weliswaar al twee punten, maar had zelfs nog niet gescoord. Tegen KFC werd die ban snel verbroken toen Tom Kerkhoff al na negen minuten scoorde na goed voorbereidend werk van Michael Mantel.

KFC was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk, maar liet zich na de rust wel nadrukkelijk zien en Sietse de Haring, op aangeven van Hemmen, had de gelijkmaker op zijn schoen ware het niet dat keeper Smit een puike redding in huis had. Met nog pakweg twaalf minuten op de klok besliste Bart Groot het duel vervolgens met een rake kopbal: 2-0.